Tribunainfo.az bildirir ki, xərçəng xəstəliyi yoxdur, yalnız B17 vitamini çatışmazlığı var.
Orta Asiyadakı əcdadlarımızın buğda cücərtisindən xərçəngin qarşısını almaq üçün istifadə edirdilər. Klassik müalicə metodlarından imtina edən bütün həkimlərin ümumi iddiası buğda cücərtisi yeyib, şirəsini içmək ən faydalı vasitədir.
Pakistandakı Hunzakut Knyazlığında heç kim xərçəng xəstəliyindən ölmür. Bundan əlavə, Hunzakutiyalılar acı badam və ərik ləpəsi yeyirlər və xərçəng xəstəliyinə tutulmurlar.
Buğda cücərtisi ən faydalı xərçəng dərmanıdır. Buğdada bol xlorofil maddəsindən başqa, 100-ə yaxın vitamin, mineral və qida maddəsi var. Təzə istifadə edilən buğda otu, eyni çəkidə portağaldan 60 qat daha çox C vitamini və eyni çəkidə olan ispanaqdan 8 qat daha çox dəmir ehtiva edir.