Qurudulmuş meyvələri yeyərkən DİQQƏTLİ OLUN

Qurudulmuş meyvələri yeyərkən DİQQƏTLİ OLUN

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Bir çox pəhriz siyahılarında tez-tez gördüyümüz qurudulmuş meyvələr göründüyü qədər məsum olmaya bilər. Ancaq şəkər və konservant əlavə edilmədən satılan bu məhsulların zərərli olmasının səbəbi tamamilə təbii olmasıdır.

Tribunainfo.az Milliyet-ə istinadən xəbər verir ki, qurudulmuş meyvələr qidalı və sağlam qəlyanaltı ola bilər. Əgər kaloriləri məhdudlaşdıraraq arıqlamağı düşünürsünüzsə, həftənin müəyyən günlərində nahar əvəzinə quru meyvələri seçə bilərsiniz. Onu fındıq, fıstıq kimi qurudulmuş qoz-fındıqla qarışdıraraq istehlak etmək ehtiyaclarınızı qarşılayacaq.

Qurudulmuş meyvələrdə şəkərin təxmini miqdarıfaizBunlardan 22-51-i fruktoza şəkəridir. Həddindən artıq fruktoza istehlakının sağlamlığa mənfi təsirləri məlumdur. Bu mənfi təsirlərə çəki artımı, tip 2 diabet və ürək xəstəliyi riski daxildir.

Qurudulmuş meyvələr ilk növbədə bədəninizi sərbəst radikallardan qoruyur. Qidaların antioksidant tərkibini araşdırmaq üçün aparılan analizlərə görə quru meyvələrin antioksidant potensialının çox yüksək olduğu müəyyən edilib.

Meyvələr əhəmiyyətli miqdarda təbii şəkər ehtiva edir. Qurudulmuş meyvələrdə meyvənin şirəsi çıxarıldığı üçün təzə meyvələrdə təbii olaraq olan şəkərin miqdarı artır. Yəni quru meyvələrdə şəkərin miqdarı və kalorisi daha yüksək olur.