Kimyəvi maddələrlə və ya süni şəraitlə yetişdirilən meyvələr fərqində olmadan bədəninizə zərər verə bilər.
Tribunainfo.az Milliyet-ə istinadən xəbər verir ki, Canan Karatay qış aylarında badımcan, bibər və pomidor istehlak etməyin sağlamlıq risklərini tez-tez çıxışlarında dilə gətirir. Bu təklifin səbəbi insan orqanizminin təbii olaraq qışda qış tərəvəzləri ilə, yayda isə yay tərəvəzləri ilə qidalanması lazımdır.
Meyvə və tərəvəzlər mövsümündə istifadə edildikdə həm dadlı həm də sağlamlıq cəhətdən faydalıdır. Təbii şəkildə yetişdirildiyi üçün bu məhsullar vitamin və minerallarla daha zəngindir.
Tədqiqatda, qışda və yayda yığılan ispanaq arasında C vitamini tərkibində üçqat fərq aşkar edilib. Bütün fəsillərdə torpaq,havaBədənimizin müxtəlif ehtiyacları dəyişən iqlim şəraitinə uyğun olaraq yaranır, ona görə də təbiətin mükəmməl harmoniyasına qarşı çıxmamalıyıq.