Qaraciyər və böyrəyin qalxanı – Dənəsini üyüdüb…backend

Qaraciyər və böyrəyin qalxanı – Dənəsini üyüdüb…

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Xurma toxumları ümumiyyətlə xurma istehlak etdikdən dərhal sonra atdığımız qalıqlardır. Ancaq bu toxumları atmaq əvəzinə faydalı şəkildə istifadə edə bilərsiniz. Toksinlərin atılmasında çox faydalı olan xurma toxumu qaraciyər və böyrəklər üçün qoruyucu qalxan rolunu oynayır.

Tribunainfo.az Milliyet-ə istinadən xurma dənəsinin faydalarını təqdim edir.

Xurma toxumunun sərt və qabıqlı quruluşu onu necə istehlak etmək barədə çaşqınlıq yarada bilər. Budur, tərkibindəki qida mənbələri haqqında eşitdiyiniz zaman atmağı dayandıracağınız xurma toxumları.

Pis xolesterol damar divarlarında toplanır və damarları bağlayır. Bu, infarkt və ya vuruş kimi ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Xurma ləpələrinin istehlakı bu riskləri azaltmaqla ürək sağlamlığınızı qorumağa kömək edə bilər.

Tərkibindəki müxtəlif vitaminlər və minerallar enerjinizi yüksək tutaraq gün ərzində daha aktiv olmağa imkan verir. Xüsusilə sıx fiziki fəaliyyət və ya idman zamanı təbii enerji mənbəyi kimi istifadə edilə bilər . Yorğun hiss etdiyiniz zaman xurma toxumu yeyin.

Xurmanın ləpəsində çoxlu lif var. Qəbizlik kimi həzm problemləriniz varsa, xurma toxumu tez-tez tövsiyə olunan təbii həllərdən biridir. Toxumdakı liflər bağırsaqlarımızdakı faydalı bakteriyaları qidalandırır və onların sayını artırır.

Təbii ağrı kəsici və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik ola bilər. Xüsusilə oynaq və ya əzələ ağrılarından əziyyət çəkən insanlar üçün faydalı ola bilər. Təbii quruluşu sayəsində kimyəvi tərkibsiz bir alternativdir.

Xüsusilə qaraciyər və böyrəklərin qorunmasına kömək edir. Qaraciyər orqanizmin ümumi sağlamlığı üçün təmiz saxlanmalı olan orqandır. Xurma toxumları toksinlərin atılmasını da asanlaşdırır. O , həmçinin öd kisəsi daşlarının müalicəsində istifadə olunur . Onun iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri onu təbii dərman edir.

Xurma toxumlarını necə istehlak etmək olar?

Əvvəlcə xurma toxumlarını toplamaq lazımdır. Nəmsiz və günəş işığı olmayan yerdə qurumağa buraxın. Kifayət qədər quruduqdan sonra su və yağsız orta odda qovurun. Xırtıldayan zaman blenderə qoya bilərsiniz. Əldə etdiyiniz tozdan istədiyiniz kimi istifadə edə bilərsiniz.