İmmunitet sistemini gücləndirmək üçün qadınlar payız pəhrizinə bir sıra məhsullar əlavə etməlidir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, dietoloqlar payızda qadınların qida rasionuna hansı qidaları əlavə etməli olduqlarını açıqlayıblar.
Alma
Yaxşı bir lif, C vitamini və antioksidant mənbəyidir. Lif mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini dəstəkləyir, C vitamini immunitet sistemini gücləndirir, bu xüsusilə soyuqdəymə zamanı vacibdir.
Antioksidantlar isə oksidləşdirici stress və yaşlanma ilə mübarizə aparır – hüceyrələrin məhv edilməsinin qarşısını alır, xərçəng və digər xəstəliklər riskini azaldır.
Balqabaq
Balqabaq bədəndə A vitamininə çevrilən yaxşı bir beta-karotin mənbəyidir, görmə, toxunulmazlıq və dəri sağlamlığı üçün vacibdir. Bundan əlavə, bu tərəvəzdə çoxlu kalium və lif var.
Şirin kartof
Şirin kartof beta-karotinin başqa bir mənbəyidir. Tərkibində C vitamini, kalium və lif də var. Şirin kartofun immuniteti gücləndirdiyi, qan şəkərinə nəzarəti yaxşılaşdırdığı və ürək xəstəlikləri riskini azaltdığı sübut edilib.
Kök
Tərkibində K1 vitamini və lif var. Yerkökü gözlər üçün faydalıdır.
Kələm
Kələm C vitamini, K vitamini, kalsium və lif kimi qidalarla zəngin super qidadır. Kələm immuniteti gücləndirir, iltihabla mübarizə aparır və xərçəngdən qoruyur.
Mərcimək
Mərci zülal, lif, dəmir və fol turşusu mənbəyidir. Həmçinin aşağı kalorili və yağlıdır.
Mərcimək xolesterolu azaltmağa, qan şəkərini idarə etməyə və enerji səviyyələrini artırmağa kömək edir.