Alimlər müəyyən ediblər ki, şərab ən təhlükəsiz spirtli içki hesab olunur və şərab içməyə üstünlük verənlər digər spirtli içkilərə üstünlük verənlərlə müqayisədə onkoloji xəstəliklər riskinə daha az həssasdırlar.
Tribunainfo.az Hraparak-a istinadən xəbər verir ki, 135.000-dən çox insanın sağlamlıq məlumatlarının təhlili göstərdi ki, 60 yaşdan yuxarı kişilər üçün iyirmi qrama qədər spirt, etanol, qadınlar üçün on qrama qədər etanol istehlakı bir insanın həyatını bir xəstəliklə başa vurma ehtimalını artırır.
Gündəlik 10-20 qram etil spirti istehlakı da qocalıqda onkoloji xəstəliyə tutulma ehtimalını artırır. Şərab içməyi seçənlərin isə qocalıqda onkoloji xəstəliyə tutulma ehtimalı daha azdır.
Alimlər hazırda şərabın hansı xüsusiyyətlərinin belə nəticələrə səbəb olduğunu anlamağa çalışırlar.