Dondurulmuş ətləri əritməyin xilasedici yolu var.
Tribunainfo.az Milliyet-ə istinadən xəbər verir ki, donmuş ət soyuducuda, soyuq suda və mikrodalğalı sobada əridilə bilər. Hansı metodun ən yaxşısı nə qədər vaxtınız olduğundan asılıdır.
Soyuq su
Zülalın soyuq suda əridilməsi onu tez əritmək üçün əla bir yol olsa da, qiymə ətini soyuq suda əritmək soyuducudan istifadə etməkdən daha çox diqqət tələb edir. Bu üsul yalnız suyun soyuq saxlandığı halda istifadə edilməlidir.
Qida təhlükəsiz əriməsi üçün möhürlənmiş paketdə və ya plastik torbada olmalıdır. Qiymə ət soyuq suda iki şəkildə əridilə bilər:
Zülal torbası həll olunana qədər davamlı olaraq su tökün və ya qiymə ət torbasını soyuq su ilə dolu bir qaba qoyun və tamamilə suya batırıldığından əmin olun.
Əriməyə davam etdiyi üçün suyun hər 30 dəqiqədən bir dəyişdirilməsi lazımdır. Soyuq su üsulundan istifadə edərkən ərimə vaxtları çəkidən asılı olaraq dəyişir. Kiçik paketlərin əriməsi təxminən bir saat çəkə bilər, daha böyük paketlərin əriməsi isə iki-üç saat çəkə bilər