Dubay şokoladı tez bir zamanda istehlak çılğınlığına çevrildi, xüsusən də Instagram və digər sosial media platformalarında yazıların təsiri ilə…
Lakin ekspertlər bu desertin göründüyü qədər məsum olmadığını və həddindən artıq istehlak edildikdə sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər.
Tribunainfo.az A-Haber xəbər saytına istinadən bildirir ki, püstə, tahin və qovrulmuş kadayıf kimi ənənəvi inqrediyentlərlə hazırlanan Dubay şokoladı desertsevərlərin diqqətini çəkməyə davam edir. Qidalanma və Pəhriz Mütəxəssisi Dr. Müəllim Üzv Merve Bayram bu şokoladın insan sağlamlığını təhdid edən cəhətlərinə diqqət çəkib.
Dubay şokoladı yeyərkən sağlamlığınızı itirməyin!
Dubay şokoladı tez bir zamanda istehlak çılğınlığına çevrildi, xüsusən də Instagram və digər sosial media platformalarında yazıların təsiri ilə. Lakin ekspertlər bu desertin göründüyü qədər məsum olmadığını və həddindən artıq istehlak edildikdə sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər.
Püstə, tahin və qovrulmuş kadayıf kimi ənənəvi inqrediyentlərlə hazırlanan Dubay şokoladı desertsevərlərin diqqətini çəkməyə davam edir. Qidalanma və Pəhriz Mütəxəssisi Dr. Merve Bayram bu şokoladın insan sağlamlığını təhdid edən cəhətlərinə diqqət çəkib.
Dr. Bayram açıqlamasında deyib: “Həm Dubayda, həm də digər şokoladlarda olan şəkər, yağ, kofein və bəzi komponentlər həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər. Bu mənfi xüsusiyyətlərdən bəziləri mədə turşusunu artırmaq, reflüyə səbəb olmaq və yanmağa səbəb olmaqdır. Mədə turşusunun özofagusa geri axması hissidir. Bundan əlavə, laktoza (südlü şokoladda olan) və şəkərlər bəzi insanlarda bağırsaqlarda qaz əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Tərkibindəki yağ və şəkər bağırsaq hərəkətlərinə təsir edə bilər və xüsusilə mədə kramplarına səbəb ola bilər. İrritabl bağırsaq sindromu (IBS) olan şəxslər üçün Bu nəzərə çarpan ola bilər”, – deyə istehlakçılara xəbərdarlıq etdi.
Dəniz