DİQQƏT: BU PENDİRİN NƏDƏN HAZIRLANDIĞINI BİLSƏNİZ BİR DƏ HEÇ VAXT YEMƏYƏCƏKSİNİZ

DİQQƏT: BU PENDİRİN NƏDƏN HAZIRLANDIĞINI BİLSƏNİZ BİR DƏ HEÇ VAXT YEMƏYƏCƏKSİNİZ

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Məşhur İtalyan ləzzətlərindən biri olan Parmesan pendiri, həddindən artıq istehlak edildikdə yüksək xolesterol və yüksək təzyiqə səbəb olsa da bəzi pendirlərdən fərqli olaraq sağlamlığa faydaları ilə də tanınır.

Tribunainfo.az İndependent-ə istinadən xəbər verir ki, digər tərəfdən, ənənəvi Parmesan pendirinin istehsalında istifadə edilən bir maddə həssas mədəsi olan insanları və xüsusilə vegetarianları narahat edə bilər.

Parmesan ən azı 12 ay mis çəlləklərdə saxlanılan inək südündən və zərdab və rennet kimi digər inqrediyentlərdən hazırlanır.

Ancaq bir çox insan rennetin necə hazırlandığını öyrəndikdən sonra parmesan yeməyəcəklər. Çünki bu maddə körpə inəklərin və balaların mədə şirələrindən ibarətdir. Üstəlik, mədə şirəsi almaq üçün dana kəsilməlidir. Bu maya əslində süddən kəsilməmiş buzovun mədəsindən alınan bir fermentdir. Maya inək buzovlarından, quzulardan və balalardan əldə edilir.

Bu balalar həyatlarının həmin dövründə yalnız süd qəbul etdikləri üçün mədələrində südü laxtalaşdıran təbii fermentin (kimozin) çoxlu miqdarda tapılır. Ximozin həmçinin südün bərk məhsullarını mayedən ayırmağa kömək edir.

bəzi pendir istehsalçılarının bitki mənşəli mayalardan istifadə etdiyi məlumdur. Bununla belə, əksər istehsalçılar pendirlərində ənənəvi üsullardan istifadə etməyə üstünlük verirlər.