Tədqiqat dənli bitkilər, çörək və makaron məhsullarına əlavə edilən vitaminin ürək xəstəliklərinə səbəb ola biləcəyini ortaya çıxarıb.
Tribunainfo.az sözçü-yə istinadən xəbər verir ki, bir çox səhər yeməyi taxıllarında və digər “zənginləşdirilmiş” və ya “gücləndirilmiş” məhsullarda olan niasin əvvəllər xolesterolu azaltmaq üçün tövsiyə olunan ümumi B vitaminidir.
Lakin tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, orqanizm artıq niasini parçalayanda yaranan 4PY adlı kimyəvi maddə infarkt, insult və ürək xəstəlikləri ilə güclü şəkildə əlaqələndirilir.
ABŞ-ın Klivlend Klinikasından Dr. Stanley Hazen, niacinin ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına “əvvəllər tanınmamış, lakin əhəmiyyətli təsir” təklif edə biləcəyini söylədi.