Daim süfrələrimizdə olan kartofun sağlamlığa faydaları çoxdur. Bununla belə, cücərmiş kartof solanin zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Saxlama zamanı kartof dəyişirsə, istehlak edilməməlidir.
Tribunainfo.az-ın məlumatına görə, ümumiyyətlə ev şəraitində böyük miqdarda alınan və uzun müddət konservləşdirilərək istehlak edilən qidalardandır. Saxlama şəraitindən asılı olaraq, o, pisləşməyə başlaya bilər. Cücərməyə başlayan kartof sağlamlıq üçün böyük təhlükə yaradır.
Vitamin və minerallarla zəngin olan kartof, balanslı istehlak edildiyi müddətcə sağlamlığa müsbət təsir edən faydalara malikdir. Bu faydalara əlavə olaraq, düzgün saxlanmazsa, pis nəticələrə səbəb ola bilər.
Saxladığınız kartof təzəcə cücərməyə başlayıbsa, bişirdiyiniz zaman acı dad verə bilər. Cücərmiş kartofun az miqdarda istehlakı sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilməz. Bununla belə, həddindən artıq qəbulu bədənin zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
Təzəcə cücərməyə başlayan kartofu qabıqlarını tamamilə çıxararaq istehlak edə bilərsiniz. Üzərində anormal görünən fərqli şəkil yoxdursa istehlak üçün heç bir problem yaratmır. Ancaq böyük cücərtilər başlamışsa, mədə problemləri qaçılmazdır.