Pəhrizlər və sağlam qidalanma üçün əvəzolunmaz olan qarabaşaq əslində buğda növü deyil.
Tribunainfo.az Milliyet-ə istinadən xəbər verir ki, qarabaşaq hətta texniki baxımdan taxıl deyil. Təxminən 6 min il əvvəl Çindən gələn rhubarb ailəsinə aid çiçəkli bitkidən əldə edilən toxumdur. Bununla belə, biz qarabaşaq yarmasını buğda növü hesab edirik. Hansı şəkildə şərh olunsa da, qarabaşaq yarması əsl möcüzədir.
Qarabaşaq yarmasını bağırsaqlar üçün əsl qəhrəman edən xüsusiyyətlərdən biri də onun həzm sağlamlığını qorumaq və tənzimləmək qabiliyyətidir.
bakteriyalarının böyüməsini təşviq edən sağlam bakteriyalar üçün qidalandırıcı rol oynayan prebiotik maddələr var.
Qarabaşaq tam protein kimi tanınan bir neçə bitki əsaslı protein mənbələrindən biridir. Bu o deməkdir ki, onun tərkibində insanların qidadan alması lazım olan sağlamlıq üçün bütün 9 əsas amin turşusu var.
Qan şəkərini tarazlaşdırır
Bütün qarabaşaq yarması davamlı nişasta mənbəyidir. Nişasta həzm olunmadan nazik bağırsaqdan keçir.