Son illərdə yeni bir bişirmə texnikası gündəmdədir. Airfryer yoxsa soba? Yeməkləri daha sağlam bişirdiyi düşünülən bu maşınlar həqiqətən düşündükləri kimidirmi?
Tribunainfo.az bu barədə araşdırmanı təqdim edir.
Soba və soba əvəzinə Airfryer istifadə etdiyiniz zaman çox miqdarda yağ istifadə etməyinizə ehtiyac yoxdur; Buna görə də, bir çox insan bunun daha sağlam yemək üsulu olduğuna inanır.
Hava qızdırıcıları konveksiya sobaları kimi işləyir. Qızdırıcı element tərkibindəki güclü ventilyatorun köməyi ilə yeməyin ətrafında dövr edən isti hava yaradır. Yemək səbətə qoyulduqca hər tərəfdən isti hava dolaşır və yeməyin hərtərəfli bişməsini təmin edir.
Bu yeni nəsil soba yemək bişirmək və qızartmaqda sobaya çox bənzəyən bir bişirmə cihazıdır.
Onlar daha səmərəlidirlər, çünki daha az enerji sərf edirlər, həm də yemək hazırlamağın sürətli üsulu olmaqla, həm hesablara qənaət etməyə kömək edir.
Bütün bunlara əlavə olaraq, onu təmizləmək də çox asandır, ona görə də təmizliyə çox vaxt sərf etməyəcəksiniz.
Mütəxəssislər deyirlər ki, fritözlər düzgün istifadə edildikdə bir çox fayda verə bilər.
O göstərdi ki, yeməklərin yağda qızardılması akrilamid kimi təhlükəli birləşmələrin inkişafına səbəb ola bilər. Araşdırmalara görə, akrilamid endometrium, yumurtalıq, mədəaltı vəzi, döş və özofagus xərçəngi də daxil olmaqla bəzi xərçəng növlərinin inkişafı ilə əlaqəli ola bilər.
Buna görə də, hava friyerindən istifadə qidalarda akrilamid riskini azalda bilər. Bununla belə, mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bu sehrli cihazların daim istifadə olunarsa mənfi cəhətləri də ola bilər.