Dietoloq Deniz Berksoy albalının orqanizmin immunitet sistemini dəstəkləməyə kömək edən flavonoidlərlə zəngin meyvə olduğunu, eyni zamanda tərkibindəki C vitamini ilə virus və bakteriyalara qarşı mübarizə apararaq immunitet sistemini dəstəklədiyini söyləyərək albalının faydalarını sadaladı:
Tribunainfo.az Hürriyet-ə istinadən xəbər verir ki, 20 gilasda 12-25 mq antosiyanin olduğu üçün bu maddənin ağrıkəsici təsirinin ağrıkəsicidən 10 dəfə çox olduğu müəyyən edilmişdir.
Tərkibində oynaq ağrılarını aradan qaldırmağa və göz xəstəliklərindən qorumağa kömək edən güclü antiinflamatuar maddə olan quercetin var.
Albalı antikanserogen xüsusiyyətlərə malik olan bitki mənşəli kimyəvi ellagik turşu ilə zəngin bir meyvədir. Tərkibindəki zəngin minerallarla orqanizmin su balansını tənzimləyir. Qəbizliyi aradan qaldırır. Xolesterolu və qan şəkərini aşağı salır, həmçinin aterosklerozun müalicəsində təsirli bir qidadır.
Sidikqovucu xüsusiyyəti ilə böyrəklərə dost olan albalı orqanizmi zəhərli maddələrdən təmizləməyə kömək edir. Albalı bədəndən sidik turşusu və urat duzlarının çıxarılmasına kömək etdiyi üçün revmatizm və podaqra xəstəliklərinin və oynaqların əhənglənməsinin qarşısını almaqda təsirli olur.