Bu ilin 6 ayı ərzində 188 qida zəhərlənməsi, 11 botulizm hadisəsi baş verib.
Bu ilin 6 ayı ərzində 188 qida zəhərlənməsi, 11 botulizm hadisəsi baş verib.
Bu barədə TİA.AZ-a Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzindən məlumat verilib.
Məlumata görə, orqanoleptik və fiziki-kimyəvi göstəricilərinə görə 1637, mikrobioloji göstəricilərinə görə 1648, radioloji göstəricilərinə görə 748, toksikoloji göstəricilərinə görə 714 yeyinti məhsulları nümunələri laboratoriya müayinələrinə cəlb olunub. Nümunələrin 122-də mikrobioloji göstəricilərə görə, 10-da toksikoloji göstəricilərə görə normadan kənara çıxma müəyyən olunub.
Bu müddət ərzində 188 qida zəhərlənməsi hadisəsi baş verib, 285 nəfər zərərçəkən olub. Bunlardan 11 botulizm hadisəsində 21 nəfər zərərçəkən olub.